• jellejan@jjklinkert.nl

Chatel-Censoir – Saint Reverien

Chatel-Censoir – Saint Reverien

Dit ongeveer 75 km lange traject is wat heuvelachtiger dan het vorige – je kan niet eeuwig langs kanalen blijven rijden tenslotte. Maar de omgeving is fraai, waarbij met name Vezelay genoemd moet worden. Dit is een van de belangrijkste pelgrimsplaatsen op de route. Het is een behoorlijke klim naar het topje waar de beroemde pelgrimskerk staat (een klim die wij eerlijk gezegd niet per fiets hebben gemaakt), maar het is absoluut de moeite waard het dorpje te bezoeken. Je ziet daar dan ook de echte pelgrims, compleet met staf en rugzak, die we verder op deze route toch maar weinig hebben gezien.

Aan het eind van dit traject kom je in Saint Reverien. Na enig zoeken zie je daar een bord met verwijzing naar het Etang du Merle: daar is de camping. Je moet dan via de D34 even doorbijten, want het is nog zo’n tien kilometer vanaf het dorp, met aan het eind een (zoals dat heet) pittige klim. Maar de beloning is groot: een hele fraaie camping aan een mooi meer, met ruime staanplaatsen en veel voorzieningen.

Het gebied wordt heuvelachtiger maar ook mooier: een afwisseling van graanvelden en  bossen, met af en toe mooie uitzichten. De heuvels zijn eigenlijk steeds goed te befietsen.

Vorige Volgende