• jellejan@jjklinkert.nl

Flaesheim – Benninghausen

Flaesheim – Benninghausen

Vanaf Flaesheim gaat dit traject van zo’n 85 kilometer langs de Lippe en het Weserkanaal. Aan de andere kant van het pad staan korenvelden, afgewisseld met maisvelden. In de loop van de dag verschijnen de eerste vakwerkhuizen, soms wit geverfd tussen de houten balken, soms ook niet. Het is geen traject van spectaculaire schoonheid, maar wel prettig fietsen. Aan het eind van de dag belanden we op een wat sjofele camping in Benninghausen. Daar staan we geheel alleen met onze tent (wel staat er op een apart veldje een aantal campers). Het sanitair is in orde, maar de bijbehorende Gastståtte biedt voedsel van ondermaatse kwaliteit. In het naastliggende dorpje zelf was alleen een pizzarestaurant, dus ons advies is om naar hier je eten mee te brengen en zelf klaar te maken.

Wat gaat opvallen is het grote aantal Duitsers dat de hond aangelijnd uitlaat. Zelfs in omgevingen waar het beest lekker zou kunnen rennen zit het nog aan de lijn. Wonderlijke discipline. Maar een zegen vergeleken met Sicilie!

In dit traject zitten tussen Hassel en Cappenberg de eerste klimmetjes, tot 8 %. Het gaat over een redelijke afstand van 40 meter tot bijna 120 meter hoogte.  Je moet er even overheen, maar uiteindelijk valt het allemaal wel mee. Na de klim volgt weer een lang redelijk vlak gedeelte.

Vorige Volgende