• jellejan@jjklinkert.nl

Vliegveld – Palma

Vliegveld – Palma

Op Schiphol kochten we fietsdozen bij de KLM voor € 25 per stuk. De fietsen pasten er weer precies in (al moest de voorband helemaal leeg) en in Palma bleken ze geheel onbeschadigd. Jammergenoeg was hier geen mogelijkheid de dozen ergens op te bergen of in bewaring te geven.

We hadden wat moeite om de fietsroute van het vliegveld van Palma naar de hoofdstad te vinden: we denken dat het een kwestie is van de bordjes “Platja de Palma” volgen. Je volgt dan de weg die eerst parallel aan de snelweg loopt, en vervolgens eroverheen gaat. Daarna bereik je waarschijnlijk al snel de boulevard. 

Wij ontdekten echter een andere (kortere) route, die je op bovenstaand plaatje ziet; de track kun je hier downloaden (het is de route van vrijdag).  Deze voert vanaf het vliegveld een onbestraat weggetje tussen hoog gras in, je komt bij een blauwe brug, rijdt die over en volgt dan weer een paadje dat snel breder wordt en naar de straten achter de boulevard leidt. Enigszins avontuurlijk, maar het werkt wel!

Over de boulevard loopt een mooi fietspad naar de stad, een prettige eerste kennismaking met de Middellandse Zee. Toch is het daar oppassen geblazen. Het fietspad is smal en kent een aantal onoverzichtelijke bochten. Mallorcanen gaan er niet vanuit dat fietspaden ook feitelijk gebruikt worden, dus wij moesten een paar keer vol in de remmen omdat na een bocht plotseling wandelaars of – erger – skaters ons de weg versperden. 

Palma de Mallorca is een prettige, ontspannen stad met talloze leuke winkels en terrassen. We bezochten de kathedraal, die een prachtig interieur bleek te hebben, met onder andere opmerkelijke stukken van Gaudi en een plaatselijke kunstenaar. Zie de tekst van de Lonely Planet hierover.

Vorige Volgende