• jellejan@jjklinkert.nl

Auer – Trento

Auer – Trento

Van Ora naar Trento is 45 kilometer. Tot die stad heb je steeds de hoofdroute naar Rome gevolgd, maar in Trento is de afslag naar Venetië – en daar wilden we naar toe. Maar eerst heb je de gelegenheid om Trento zelf te bekijken, en dat is absoluut de moeite en tijd waard. Het is eigenlijk de eerste echt Italiaanse grote stad waar je door komt. In het centrum een mooie Duomo waar je met fietskleding dan weer niet in mag, maar ook een prachtig plein met Neptunusfontein, en schitterende huizen. En natuurlijk terrassen en eettentjes. Lekker om even door te lopen. Op de volgende pagina vind je het vervolg van deze op éen dag te fietsen tocht.

Dit traject voert opnieuw langs de Adige,  zodat je plotseling beseft dat je al zo’n hondervijftig kilometer aan éen stuk door over dit prachtige fietspad hebt gefietst. Geen kwaad woord meer over de fietspaden in Italie! 

Piazza Duomo in Trento

 In de onderstaande hoogtegrafiek zie je een enigszins alarmistische weergave van dit bescheiden traject. De grote bobbel rechts in de grafiek is echter slechts 30 meter, dus dat stelt niets voor. 

Vorige Volgende