• jellejan@jjklinkert.nl

Bingen – Worms

Bingen – Worms

Van Bingen naar Worms is een traject dat eerst wat heuvelig verloopt, maar vanaf Nierstein am Rhein weer lekker vlak is. Je rijdt op dit stuk veel tussen wijngaarden – dat zal wel van de Niersteiner zijn – en de klimmetjes vallen allemaal wel mee. Veel rustige landwegen, met hier niet al te veel mogelijkheden voor koffiedrinken. In Nierstein moesten we echt zoeken, om uiteindelijk onze toevlucht tot een Imbiss te moeten nemen voor een broodje Bratwurst. 

Worms bleek een leuke stad om rond te lopen. De Dom heeft een fraai portaal en nogal wat barok in het interieur – je moet ervan houden – en mooie moderne glas-in-lood-ramen. Er is natuurlijk een Luther-monument, waar ook andere reformatoren als Zwingli en Calvijn vereeuwigd zijn in brons. Je kunt er weer eens iets anders eten dan schnitzel, Grieks bijvoorbeeld. En bij Hotel Central konden onze fietsen veilig in de garage staan en was het ontbijt de volgende ochtend zeer uitgebreid.

De grafiek hieronder laat zien dat de tijd van horizontaal fietsen voorbij begint te zijn. Het lijkt wat erger dan het is – zie de schaal aan de linkerkant: klimmetjes gaan de 25 meter nauwelijks te boven – maar je moet er toch overheen. Toch is het allemaal prima te doen.

Vorige Volgende