• jellejan@jjklinkert.nl

Bregenz – Bludenz

Bregenz – Bludenz

Van Bregenz naar Bludenz is ongeveer 85 kilometer lekker fietsen. Je gaat op weg naar de Alpen, maar je hoeft er nog niet in. Onderweg in een Gasthof aan de koffie vroeg de waardin: ”Weet u wel hoe hoog onze bergen zijn”. Dat wisten wij dus wel en toch wilden we tot haar grote verbazing verder fietsen. Flink over de helft ligt Feldkirch. Een mooi plaatsje met markt, Dom en ruime lunchgelegenheid. Dan is het nog 22 kilometer naar Bludenz en daar moeten we even zoeken naar een hotel dat nog plaats heeft. Uiteindelijk blijkt Hotel Herzog onderdak te kunnen bieden, inclusief goede stalling voor de fietsen, en een hoteldame die onze natte spullen liefderijk te drogen legt.

Vlak na Bregenz kom je via een brug over de plaats waar de Rijn de Bodensee in- of uitstroomt – daar wil ik even vanaf wezen. In, denk ik bij nader inzien. Klein historisch moment, want die rivier waar je zolang langs hebt gefietst,verlaat je nu definitief.

De route maakt een redelijk vlakke indruk, vooral het eerste stuk na Bregenz is lekker rijden door een breed rivierdal. Later komt er nog een klimmetje, maar al met al valt het allemaal wel mee.

Vorige Volgende