• jellejan@jjklinkert.nl

Calcéranica al Lago – Rosa

Calcéranica al Lago – Rosa

Werp om te beginnen even een blik op de hoogtegrafiek hieronder; dat is toch fantastisch: 400 meter dalen over zo’n 90 kilometer. En dat niet alleen, de route voert ook door een fantastisch en spectaculair landschap. Na een uur zijn we al 25 kilometer verder en in Grigno kun je dan koffie krijgen. Leermoment: als je americano bestelt ,krijg je espresso met apart een glaasje heet water erbij; dat laatste moet je dus in die espresso gooien en niet apart opdrinken zoals ikzelf deed.

En voort gaat het dan weer, nu langs de rivier de Brento die je tot Venetië zult volgen. Alweer over zo’n prachtig fietspad. Langs deze route zijn enkele fietsrestaurantjes (‘Bicigrille’) onder andere bij Primolano, in een indrukwekkende kloof. Dit is qua omgeving en natuur misschien wel de mooiste fietsdag van de hele tocht! 

Langs de Brenta

Maar uiteindelijk kom je dan toch in Bassano del Grappa aan. Een leuke stad om rond te lopen en te eten; vooral de Ponte Nuovo is gezellig: om een uur of vijf ’s middags staan de Bassanoërs er met een glas wijn in de hand lekker te kletsen. Ook de stadsmuur en beschilderde huizen zijn het aanzien waard.

Toch fietsen we nog even door. In Rosa is een agriturismo, La Dolfinetta geheten, en daar kun je erg prettig overnachten. Het is een geweldige Hacienda uit oude tijden, met allerlei bijgebouwen en hoekjes en plaatsjes om te zitten. 

Vorige Volgende