• jellejan@jjklinkert.nl

Nantes – Ancenis

Nantes – Ancenis

We vertrokken laat uit Nantes, dus dit eerste traject is niet erg lang: ruim 40 kilometer. De route is in Nantes gemakkelijk te vinden, niet alleen omdat de GPS de weg wijst, maar ook omdat de Loire in deze stand onmiskenbaar aanwezig is. Dus we gaan welgemoed op weg en ontdekken dat we op de noordoever in de schaduw kunnen rijden, maar op de zuidoever in de volle zon. Als slaafse routevolgers hebben we echter geen keus, maar gelukkig ligt dan toch het grootste deel van het pad op de noordoever. De omgeving wordt overheerst door gele gemaaide graanakers en we hebben mooie uitzichten over de Loire. 

Het aantal eetgelegenheden valt niet mee, maar uiteindelijk lukt het toch wel om een ‘sandwich’ (spreek uit: zandwiétsch) te scoren. 

De camping in Ancenis  (camping de l’île Mouchet) is voortreffelijk, compleet met iets te warm zwembad. Wel is de bodem zo hard, dat we een hamer moeten lenen om de pennen de grond in te krijgen. Dat blijkt overigens verder bij bijna elke camping zo te zijn, dus we leren heel wat nieuwe mensen kennen.

Vorige Volgende