• jellejan@jjklinkert.nl

Afferden – Melick

Afferden – MelickVan Afferden naar Roermond is ongeveer 70 kilometer. Een groot deel van deze route is een goed fietspad naast een vrij grote autoweg, de N271. Gelukkig is die niet al te druk. Na zo’n 25 kilometer kom je in Arcen, en dat is een uitgesproken fijn dorpje om even te stoppen en het mooie centrum te bewonderen, koffie te drinken en de eerste Limburgse vlaai te eten.


Arcen

De rest van de route voert door Venlo en later door Roermond. Uiteindelijk belandden we op de camping ‘van Kempenhof‘ in Melick. Daar kregen we een voor tent-fiets-trekkers een ideale plaats toegewezen: op een sappig grasveld, vlakbij het toiletgebouw, met een vrijelijk te gebruiken tafel en stoelen vlak in de buurt, en niet te vergeten: helemaal alleen daar staande. Het nabijgelegen pizza-restaurantje was helaas niet geopend, maar op een kilometer afstand ligt een fraaie supermarkt.

Omdat er de volgende twee dagen een hittegolf met temperaturen tussen de 30 en 40 graden Celsius losbrak, zijn we hier met veel plezier twee dagen gebleven. Daarom konden we ook nog een bezoek brengen aan de fraaie abdij in St.Odilienburg, wat zeg ik: de Basiliek van de HH Wiro, Plechelmus en Otgerus, oorspronkelijk stammend uit de XIIe eeuw, in de 19e eeuw door Cuypers aangepast (of aangetast, dat weet je nooit zeker bij Cuypers).


abdij van Odiliënberg

Verder bleek de moeite waard om een bezoek te brengen aan de ruïne van het kasteel te Montfort, het kasteel Daelenbroeck te Herkenbosch – dit zijn allemaal plaatsjes in de omgeving van Melick – en niet te vergeten aan het zwembad in de bossen bij Montfort.


ruïne van kasteel van Montfort

Vorige Volgende