• jellejan@jjklinkert.nl

Winntrich – Cochem

Winntrich – Cochem



Op de Moezel varen, net als op de Rijn, schepen van de KD-lijn. Bij een kantoortje van die lijn was ons verteld dat er lijndienst van Cochem naar Koblenz werd onderhouden en het leek ons leuk om dat stuk per boot te doen. Daarom stelden wij ons vandaag het ruim 90 kilometer verderop gelegen Cochem ten doel.

Ook dit levert weer een mooie tocht op over de Mosel-Radweg. Er zijn genoeg gelegenheden om koffie te drinken of te lunchen waar we onder andere in het mooie Traben-Trarbach gebruik van maken.


Traben-Trarbach

Het rijden op een e-bike heeft grote voordelen, desondanks blijken de 97 kilometer die het kost om in Cochem te komen, wel een heel eind. Maar gemotiveerd door het vooruitzicht op een dagje op een luxe boot trappen we gestaag door, tot we uiteindelijk zeer vermoeid in Cochem aankomen.


Hotel Alte Thorschenke

Onderweg hadden we al Hotel “Alte Thorschenke‘ geboekt, en dat bleek een gouden greep. Gevestigd in een 12e eeuws gebouw (een van de oudste hotels van Duitsland) en van binnen voorzien van talloze mooie schilderijen en oude parafernalia, was het een genoegen om daar te verblijven. En onze fietsen werden veilig weggezet in de aanpalende garage van het hotel.


Interieur van Hotel Alte Thorschenke

Cochem blijkt een prachtig oud stadje te zijn, waar de oorlog nauwelijks had huisgehouden. Het volledige scala aan vakwerkhuizen, kerken en kastelen valt er te bewonderen en we lopen er dan ook met veel genoegen ‘s avonds rond. Dat neemt niet weg dat er een ernstige teleurstelling te verwerken valt: er vaart geen boot-lijndienst tussen Cochem en Koblenz. Jammer! Dan toch maar weer fietsen.


IMG_8098-1
IMG_8107-1
IMG_8050
IMG_4745
IMG_8096-1
IMG_8101-1
IMG_8100-1
IMG_4758-1
IMG_8103-1
IMG_8095-2
previous arrow
next arrow

Vorige Volgende