• jellejan@jjklinkert.nl

Zwolle -Ommen

Zwolle -Ommen


route zwolle-ommen

Na de auto geparkeerd te hebben in de parkeergarage van het Maagjesbolwerk en de fietsen afgeladen en bepakt te hebben, togen we op weg. Zwolle-stad kunnen we al snel achter ons laten, we rijden eerst in een grote bocht er omheen, maar dat gaat meteen al over dijken met prachtige uitzichten over eerst het Zwarte Water en even later over de IJssel.

Na ongeveer 20 kilometer bereiken we Dalfsen, waar een goede gelegenheid is om iets te drinken en te eten. Vervolgens rijden we nog steeds in de buurt van de rivier naar Ommen. Daar hebben we een B&B besproken: ‘De 4 jaargetijden‘. De route er naartoe blijkt uiteindelijk over steeds eenvoudiger wegen te lopen, uiteindelijk een ongeplaveide gravelweg in het bos, zodat we ons beginnen af te vragen waar we nu weer zullen terechtkomen. Maar uiteindelijk doemt toch de prachtige villa op, waarin deze B&B gevestigd is.


B&B de 4 jaargetijden

Deze site is er niet om reclame te maken, maar ik moet wel zeggen, dat ik zelden zo’n fraaie en ook nog fraai gelegen overnachtingsgelegenheid heb meegemaakt. We worden hartelijk ontvangen, krijgen een mooie kamer met vooral een geweldig uitzicht over de uitgestrekte weilanden, waarin Lakenvelders met hun jongen grazen. En de volgende morgen een uitgebreid ontbijt – met broodjes voor onderweg!


uitzicht vanuit de B&B

Vorige Volgende