• jellejan@jjklinkert.nl

Bad Mergentheum – Leutershausen

Bad Mergentheum – Leutershausen

Op dit traject van Bad Mergentheim naar Leutershausen moeten we toch echt wel hard werken, eerlijk gezegd harder dan ons lief is. Maar omdat we de lengte van de rest van onze route eens goed herberekend hebben, en constateerden dat we behoorlijk veel  verder zouden moeten fietsen dan we tot nu toe dachten, hebben we toch even goed doorgetrokken. Uiteindelijk fietsten we dit keer zo’n 80 kilometer, over behoorlijk geaccidenteerd terrein: we klommen ongeveer 500 meter in totaal. In dit gedeelte ga je namelijk over een bergkammetje van het dal van de Tauber naar het dal van de Altmühl. En je passeert een waterscheiding: van het stroomgebied van de Rijn en consorten naar het noorden naar het stroomgebied van de Donau c.s. naar het Zuiden.

Ongeveer halverwege passeerden we de prachtig-mooie plaats Rothenburg, maar toen we dit stadje naderden, zagen we het zo’n honderd meter boven ons oprijzen. Het zag er werkelijk schiterend uit, zelfs vanaf die afstand, maar we concludeerden dat het nemen van de steile helling om dit toeristisch hoogtepunt te bereiken, voor ons vandaag iets teveel was. Daarom bleven we op de route richting Leutershausen onder die hoog oprijzende rots. We volgden gewoon de fiets-richtingsborden en die leidden ons over een verrassende route die gedeeltelijk over een particulier landgoed voerde. Gelukkig zagen we onderweg af en toe andere fietsers, die het gevoel wegnamen dat we iets illegaals aan het doen waren.

In Leutershausen namen we onze intrek in hotel Alte Post. In plaats van campings gaan we nu slapen in B&B’s en hotels, zo hebben we besloten. In deze tijd van het jaar is het zo vroeg donker in deze contreien (plm. 20.30 uur) dat we dat liever niet in een tent willen beleven. 

We mochten constateren dat Leutershausen een leuk stadje is, zij het klein, met een mooie poort en een leuk stadsplein. Daarmee is het meeste moois wel vermeld. De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat we vanwege plotselinge stortregens het stadje niet echt goed hebben bekeken. Daarom zij hier vermeld, dat er een streekmuseum moet zijn en een kerk uit 1432. Ongezien aanbevolen dus.

Vorige Volgende