• jellejan@jjklinkert.nl

Flörsheim – Mainflingen

Flörsheim – Mainflingen

Vanuit Flörsheim – min of meer een voorstad van Frankfurt – gaan we richting die stad. Na korte tijd is er een stuw over de Main die via een trap door ons met onze zwaarbepakte fietsen zou  moeten worden overwonnen. Gelukkig geeft de gids een alternatief, want de trap telt een tiental treden en zo’n hoogte is voor ons onoverkomelijk. Het alternatief is doorrijden en hopen dat er een pontje verder op vaart. Die hoop is ijdel, het vaart alleen in het weekend. Dan nog verder doorrijden tot de brug bij Eldersheim, en die blijkt er nog steeds te liggen.

Frankfurt

Al snel komen de hoge gebouwen als een soort Zuidas in beeld, waaronder het gebouw van de ECB. Je voelt er als het ware het financiële hart van Europa kloppen. Best wel indrukwekkend. Naar rechts kijkend zie je bovendien nog wat Altstadt. Een stuk verderop, in Steinheim, gaan we lunchen. Het is een prachtig plaatsje, vol vakwerkhuizen en middeleeuwse torens, het lijkt wel San Gimignano, de torens zijn ook met dezelfde imponeerbedoeling gebouwd als in dat Italiaanse stadje, begrijpen we. 

Weer een eind verderop, langs prettige fietspaden die iets te vaak worden ontsierd door opduwende boomwortels (daar kan geen asfalt tegenop) bereiken we via Seligenstadt Mainflingen, een wijk binnen de gemeente Mainhausen. De camping daar ligt er prachtig bij, inclusief een strandje aan een romantisch meer. Helaas komt er een flinke groep jonge campinggasten bij ons staan met een grote tent, die daarin tot diep in de nacht gaan feestvieren. Daar hoort kennelijk ook het stukslaan van een wasbak in het toiletgebouw bij. Dus dan toch maar de volgende dag vertrekken.

Steinheim

Vorige Volgende