• jellejan@jjklinkert.nl

Leutershausen – Weissenburg

Leutershausen – Weissenburg

Vanaf Leutershausen fietsen we zuidoostwaarts richting Weissenburg in Bayern. We volgen nu de route op onze GPS, maar tegelijk ook gewoon de Altmühlradweg die keurig op bordjes staat aangegeven, wel zo gemakkelijk. Voor Günzenhausen is een groot meer en daar worden we tot onze verrassing links omheen geleid (onze GPS en onze gids geeft rechtsom aan), en we volgen de bordjes maar, in het vertrouwen dat alles wel goed zal komen. Dat doet het ook: na enige tijd, bij Günzenhausen, komen we weer op onze eigen GPS-route. 

Na Günzenhausen volgen in de route een tweetal hellingen, waarschuwt onze gids, van 7 à 8 %. We denken slim te zijn en deze hellingen te vermijden door een route zuidom te volgen, richting Weissenburg. Dat blijkt tegen te vallen: uiteindelijk blijkt zo’n 300 meter klimmen deze dag onvermijdelijk.

Maar aan het eind wacht een beloning: Weissenburg. Wat een schitterend stadje is dat! Aan de vreugde draagt bij dat we een prachtig hotel blijken te hebben: het Andreasstuben Hotel; een suite van een kamer, aardige hotelbaas en redelijk geprijst. En bovendien precies in het prachtige centrum van Weissenburg.

Markt in Weissenburg

We kijken hier onze ogen uit: schitterende kerken, huizen en poorten, leuke winkels, een oeroude stadsmuur, ‘t is allemaal even mooi! En ook nog een fraai museum over de Romeinse Limes. Daarin talloze munten, godenbeelden, sieraden, potten en pannen, en zelfs een mooie verzameling Romeins schroot. Elke Limesfietser moet dit museum eigenlijk wel bezoeken.

Het Römermuseum in Weissenburg

Vorige Volgende