• jellejan@jjklinkert.nl

Riedenburg – Regensburg

Riedenburg – Regensburg

De laatste fietsdag! Dit traject voert geheel langs het kanaal Main-Donau en is helemaal vlak. Wel is het grootste deel, tot helemaal in Regensburg, gravel en dat zou je bij zo’n grote stad toch niet verwachten. Hoe dan ook, we rijden gemakkelijk langs het water de stad binnen en krijgen, wat later dan verwacht maar uiteindelijk dan toch, de Dom in het oog. Nog even trappen en dan kunnen we op het Domplein door passerende toeristen onze aankomstfoto laten maken.

Regensburg is eindelijk weer eens een echte grote stad, met een mooie en goed bewaard gebleven Middeleeuwse kern Bovendien bevinden er zich nogal wat Romeinse elementen: een fraaie brug, een mooi museum vlakbij de brug over de geschiedenis van de stad, resten van een oude stadspoort. En verder een bijna autovrije kern met veel mooie straten, huizen en winkels. De Dom zelf is een toeristische trekpleister van jewelste; bij binnenkomst is hij erg donker, met gebrandschilderde ramen die beroemd zijn maar moeilijk zichtbaar, en vooral weer heel groot. 

Hotel Luis bood ons gerieflijk onderdak, net buiten de Altstadt, en bij autoverhuur Sixt konden we de gereserveerde auto ophalen waar onze fietsen inpasten (het voorwiel moest eruit) en waarmee we in twee rustige dagen naar Amsterdam reden.

De Dom van Regensburg

Vorige Helemaal terug