• jellejan@jjklinkert.nl

Charleville-Mézières – Fumay

Charleville-Mézières – Fumay

Vandaag voert de bijna 60 km lange tocht van Charleville-Mézières naar Fumay. Bijna de hele route gaat over een fraai fietspad langs de Maas, die nu voortdurend onze trouwe metgezel is. Al na een kilometer of vijftien, in Bogny-sur-Meuse, kunnen we ‘chez Grazielle’ koffie krijgen voor slechts € 1, dat mag ook wel eens worden gezegd. Zie onderstaande foto voor het bewijs. Rechts de prijs van een kopje koffie.

Na weer zo’n vijftien kilometer komen we bij Revin. Zoekend naar een bakker wijzen een paar aardige Nederlanders ons de weg: omhoog, zo’n vijftig meter, maar dan krijg je ook wat: heerlijke broodjes en koffie of cola. Zo wordt een klim de moeite waard. 

Na een volgende dertig kilometers komen we in Fumay, waar een gerieflijke camping is, met elektriciteit. Het plaatsje zelf ligt op wandelafstand en biedt een paar winkels en een gesloten kerk van merkwaardige gele steen, maar verder is het leuker om een wandeling langs de Maas te gaan maken.

Het wordt steeds vlakker, zien we in de grafiek. Dat eerste klimmetje is Revin, dat aan de Maas ligt, maar waar je om de bakker te bereiken omhoog moet. Overigens zijn de hoogteverschillen in feite verwaarloosbaar.

Vorige Volgende