• jellejan@jjklinkert.nl

Verdun – Inor

Verdun – Inor

De rit van vandaag gaat van Verdun naar de camping Les Boulleaux in Inor. Dat laatste piepkleine plaatsje ligt een kilometer of 5 vanaf de hoofdroute. De belangrijkste bezienswaardigheid ervan is, naast de mooie Romaanse kerk,  de sluis in het Canal de l’Est, overigens een van de talloze sluizen in dit kanaal. We fietsen er regelmatig langs, passeren dan ook sluizen en soms ligt daar een Nederlands plezierjacht in te schutten. We vragen dan altijd de hoeveelste sluis het is voor de varensgezellen, en krijgen dan antwoorden als ‘ de 48e’ of ‘de 57e’, of ook ‘we zijn de tel kwijt’.

De omgeving waardoorheen je fietst is eigenlijk nog steeds hetzelfde, en te typeren als’ aangenaam’. En trouwens ook nog steeds niet vlak. Ook in dit deel zit weer een aardige klim. 

Camping Les Boulleaux in Inor

Eerder meldden we al dat het sanitair in de campings aan deze kant van Frankrijk op punten zeker aan verbetering en modernisering toe is. 

We kwam niet meer de klassieke hurk-WC tegen, maar wel deze douche met het bij ons in de jaren vijftig bekende hangsysteem: zolang je aan de handgreep trekt komt er water. In deze tijden van milieubewustzijn en waterbesparing mogelijk toch weer een interessant concept!

De grafiek hieronder is een beetje onduidelijk, maar de grootste klim in de afbeelding is ongeveer 75 meter. Dat betekent overigens, dat er tot nu toe (d.w.z. vanaf de bron tot hier ongeveer 300 km) in de Maasroute toch echt wel gewerkt moet worden. Aan de andere kant: dit was eigenlijk het laatste hobbelige deel, de rest van de route (tot Maastricht) is nagenoeg vlak.

Vorige Volgende