• jellejan@jjklinkert.nl

Massiac – St.Germain l’Herm

Massiac – St.Germain l’Herm

Dit traject van Massiac naar St.Germain l’Herm is ruim 56 km lang. Het begint met een hele lange geleidelijke daling door de gorges van de rivier de Allagnon. Een prachtig traject over een rustige weg. Op dit stuk zijn een paar aardige plaatsjes en kastelen te bewonderen. 

Je rijdt vervolgens over het grensgebied van Auvergne en Ardèche. Een tamelijk bebost landschap eerst, als je hoger komt wordt het kaler en krijg je uitzichten over de Auvergne die je achter je gaat laten. Aan het eind van dit traject ga je de Ardèche in rijden.

In St.Germain zijn drie campings, geen wonder want het is een leuk plaatsje in een prachtige omgeving.

Wie van klimmen houdt kan in dit traject zijn hart ophalen. Niet in het eerste deel: dat is zo’n dertig kilometer lang tamelijk vlak en onmerkbaar dalend. Maar vanaf Jumeaux verandert dat geheel. Vergeet niet in Jumeaux goed te eten en te drinken, en ook even te controleren of de bidons vol zijn; in de rest van dit traject is geen enkel restaurant of koffiehuis te vinden. En je moet wel zo’n zevenhonderd meter klimmen. De onderstaande grafiek spreekt boekdelen: pittig dagje!

Vorige Volgende