• jellejan@jjklinkert.nl

Caudebec – Beuzeville

Caudebec – Beuzeville


Om de Seine over te steken heb je als fietser de keuze tussen twee bruggen: die bij Tancarville meer naar het Westen en de brug vlakbij de camping, de Pont de Brotonne. Ik las op internet allerlei verslagen van fietsers over enge toestanden bij het gebruik van de eerste brug (heel smal fietspad, hele grote vrachtauto’s), dus we besloten, mede op advies van de dame in de VVV in Caudebec, om de Pont de Brotonne te nemen. Dat bleek een gouden greep (mede waarschijnlijk omdat het zondagochtend was). Er was weinig autoverkeer, en als fietsers heb je een ruime baan. Daarbij komt: de brug biedt fantastische uitzichten over de Seine en omgeving.

Na de brug volg je de D40 en D131 door de bossen in het Seinedal, een bijzonder rustige en prettige route. Na een flink eind bereik je Bourneville waar eindelijk weer eens gelegenheid is om koffie te drinken. Doorfietsend bereik je Pont Audemer na een fikse afdaling: het is immers gelegen aan een rivier, dus dan weet je het wel. In dit plaatsje is alle gelegenheid om te lunchen. Zittend op een overdekt terrasje – het regent – verbazen we ons over het vele autoverkeer; alle Fransen gaan met de auto naar de boulanger, lijkt het. 

Na weer een stuk fietsen kom je in Beuzeville, waar meteen aan het begin een bordje met ‘Chambres’ zo aanlokkelijk is (het regent weer), dat we er meteen besluiten van deze B&B gebruik te maken. Het blijkt een mooi vakwerkhuisje voor ons alleen te zijn, van alle gemakken voorzien.

In de mooie oude kerk van Beuzeville vindt om 5 uur geheel onaangekondigd – we zien geen enkel affiche – een concert door het Orkest van de Opera van Rouen plaats, dat we tot ons grote geluk kunnen bijwonen. Prachtige muziek, prachtig gespeeld. Prokofjev, Haydn, Beethoven. Houd dus in Beuzeville de kerk in de gaten, je weet maar nooit…

Ook Beuzeville is een ‘Ville Fleurie’

Bijna 440 meter klimmen op dit heuvelige traject. Op km 35 de afdaling naar Pont Audemer.

Vorige Volgende