• jellejan@jjklinkert.nl

Wörth – Wertheim

Wörth – Wertheim

Voor het ontbijt vinden we in Wörth een Turks restaurant dat als enige geopend is op deze vroege tijd: het is 09.00 uur. Tot onze lichte verbijstering biedt het restaurant in dit betrekkelijk kleine plaatsje ruimte voor tenminste 200 mensen – wij zijn overigens de enige bezoekers. Nog groter wordt onze verbazing als we bediend blijken te worden door een robot, die gevolgd wordt door de eigenaar met een afstandbediening in zijn hand, kennelijk vertrouwt hij het algoritme nog niet helemaal. De broodjes en thee zijn overigens van uitstekende kwaliteit.

We rijden dan over weer prachtige fietspaden door bloeiende velden eerst naar Klingenberg en dan door Miltenberg. Ook dit plaatsje lag op de Limes-route en we herkennen de camping die indertijd mudvol was omdat er een enorm met bier overgoten volksfeest plaatsvond waar de hele bevolking in dirndl-jurken en lederhosen naar toe ging. Gelukkig was daarvan nu niets te merken. Miltenbrg blijkt nog steeds gewoon een mooi plaatsje te zijn.

In Miltenberg drinken we koffie en eten taart om een uur of elf, maar tijdens het volgende stuk kunnen we nergens een gelegenheid vinden om te lunchen. Dan maar de laatste nog aanwezige krentenbol en sultana’s met water uit de bidon gegeten.

In Wertheim vinden we gelukkig een hotel met uitzicht op de Tauber, die hier in de Main stroomt. In de Evangelische Kirche in het dorp worden we verrast door een orgelconcert. We vermoeden dat de organist zit te oefenen voor een ‘s avonds te houden concert, maar hij speelt nu ook al een heel boek met door Bach geschreven orgelvariaties door: prachtig! En wij zijn de enige luisteraars!

vorige volgende