• jellejan@jjklinkert.nl

Almere – Uitgeest

Almere – Uitgeest

Zoals uit bovenstaand filmpje blijkt, is zowel het Veluwemeer na Almere als het Markermeer zo glad als een spiegel, het is totaal windstil op deze vroege ochtend in augustus. Ander verkeer is ook nauwelijks op het water, dat wil zeggen: tot we in de buurt van Amsterdam komen. Daar wordt het natuurlijk weer drukker.

Welkom bij de Zeeburgertunnel

Als altijd heet Amsterdam ons weer van harte welkom. De Oranjesluizen leveren een korte wachttijd op, maar dat valt tegenwoordig altijd weer mee, en voor het Centraal Station is weer de vertrouwde drukte met veerponten en vrachtschepen, zodat je daar altijd even op scherp moet staan.

En verder is het weer als vanouds, want we hebben het IJ en het Noordzeekanaal in onze jarenlange vaarhistorie al heel wat keer bevaren. Hoewel, als vanouds? Staat daar alweer een nieuw gebouw? En wat zijn ze daar aan de overkant aan het doen? Is dat nieuw of stond het er een half jaar geleden ook al? Eigenlijk verbazen we ons elke doorvaart hier weer over wat er nu weer gebouwd is.

Het is dan nog twee uur varen naar onze thuishaven in Uitgeest. Een mooie tocht langs onder andere de Zaanse Schans. Onze ligplaats in de thuishaven is weer vrij van gasten, dus zo’n vier ur na het vertrek uit Almere vindt onze Claudia Q VI eindelijk rust.

Vorige Helemaal terug