• jellejan@jjklinkert.nl

2020 – Coronarondje – 1

2020 – Coronarondje – 1

overal koolzaad langs het water in Noordholland

Het is eind april 2020, de coronacrisis is nog in volle gang, en voor de pleziervaart zijn overal in het land beperkingen van kracht. In elke provincie lijkt een ander beleid gevoerd te worden, voor Noordholland betekent het dat de winterdienstregeling bij bruggen en sluizen ook na 1 april tot nader order wordt voortgezet. Wat jachthavens betreft is het beleid ook binnen de provincie divers, de ene heet passanten (op de website) nog hartelijk welkom, al zijn er enkele beperkingen. De andere jachthaven is geheel gesloten.

Premier Rutte heeft dringend geadviseerd zo veel mogelijk thuis te blijven. Dat doen we natuurlijk, maar omdat we onze Claudia Q VI (ST96) als ons tweede thuis beschouwen, lijkt het ons dat een quarantainecruise op ons eigen schip ook onder dit advies valt. Daarom, omdat het een paar dagen mooi weer wordt en omdat we zin hebben er eens even uit te zijn, besluiten we voor even het niet al te ruime sop te kiezen.

Het wordt maar een heel kort tochtje, vijf dagen lang. Maar we stellen meteen vast, dat het heerlijk is om in deze ingewikkelde tijden er even helemaal uit te zijn.

Op de volgende pagina’s beschrijven we de verschillende onderdelen:

Alkmaardermeer

Oostgraftdijk

Purmerend

Zaandam

Uitgeest