• jellejan@jjklinkert.nl

Zutphen – Deventer – Hattem

Zutphen – Deventer – Hattem

Deventer

Gezien de aard van de Noorderhaven te Zutphen vertrokken we dus zonder spijt de volgende dag om een paar uur later aan te leggen in Deventer. De ‘jachthaven Deventer’ ligt een eindje ten noorden van de stad zelf, maar je kunt er fietsen lenen, daarmee rijd je tien minuten naar het centrum.

Dat is de moeite waard, want Deventer is een mooie en gezellige stad, met prachtige monumenten, een oude kerk met Librije die een bezoek waard is, en heel veel mooie winkels. De haven zelf zegt ‘de leukste jachthaven voor honden’ te zijn. We hebben het onze Grietje niet gevraagd, maar ze heeft zich er in elk geval prima vermaakt.

IJsseldelta Marina in Hattem

Maar de tocht gaat voort: de volgend dag varen we naar Hattem over de steeds bredere IJssel, voortgestuwd door de nu iets minder sterke stroom. Bij Hattem ligt de mooie ‘IJsseldelta Marina Hattem’, waar we gemakkelijk een fijne plaats krijgen. We zijn hier nu voor de derde keer, omdat we Hattem zo mooi vinden: het is echt een pareltje van een plaatsje! Een prachtige stadspoort, mooie monumentale huizen, leuke winkeltjes, een schitterend centraal gelegen kerkplein, het kan niet op. En je loopt er vanuit de haven in vijf minuten naar toe. Aparte vermelding verdient het Bakkerijmuseum. Een absolute aanrader, zeker voor (klein)kinderen!

Bakkerijmuseum te Hattem

Vorige Volgende