• jellejan@jjklinkert.nl

Nauerna – Uithoorn

Nauerna – Uithoorn

Vanuit Nauerna varen we eerst het Noordzeekanaal af richting Amsterdam. Ook dit keer verbazen we ons weer over alle nieuwe gebouwen die onlangs verrezen zijn. Bij Amsterdam onder de spoorbrug ten oosten van het Centraal Station door, en vervolgens via de Oudeschans naar de Amstel, langzaam varend (‘Er wordt gecontroleerd’) en uitkijkend en wachtend voor alle rondvaartboten. En talloze keren gefotografeerd door de toeristen.

langs het Noordzeekanaal

Over de Amstel door Amsterdam is altijd weer een mooi stuk,. We varen ten oosten van het CS onder de spoorbrug door, dan door het Oosterdok en de Oude schans (‘Uw snelheid wordt gecontroleerd’. Daar is het goed uitkijken geblazen voor alle rondvaartboten (wij hebben AIS en dat is dan heel handig) en aan het eind bakboord uit de Amstel op. Van alle dan volgende bruggen is de Magere Brug natuurlijk de leukste.

Na Amsterdam wordt het zo mogelijk nog mooier. Verbazend hoe rustig het is op het ater, en hoe weids de uitzichten zijnb over de weilanden, zo dicht bij de stad.

Uiteindelijk leggen we aan bij de nideuwe jachthaven van Uithoorn. Mooie steigers, waaraan bijna niemand ligt, een aardige havenmeester, maar helaas verouderd sanitair type jaren tachtig vorige eeuw. Nou ja, je kunt niet alles hebben.

Vorige Volgende