• jellejan@jjklinkert.nl

Grane – St. Donat

Grane – St. Donat

Dit gedeelte van het 64 kilometer lange traject start in Grane en wijkt dus in het begin even af van de Groene weg. Van Grane gaat het bergafwaarts naar Crest en daar pik je die route weer op. We gaan nu het noordelijk deel van de Drome in, richting St Donat. In het begin is het flink klimmen en passeren we kleine plaatjes, te klein voor een boulangerie, maar zowat halverwege is daar Cambreuil. Dat is een leuke plaats met allerlei winkels, en op onze dag zelfs een markt.

Daarna gaat het door naar Bourg-en-Peage en Romans. Deze laatste plaats is groter en de route is verdwaalgevoelig, dus is de track in de Garmin Etrex wel erg handig.  Als je de Groene Weg noordwaarts – zoals wij – volgt moet je herhaaldelijk in eenrichting-verkeers straten de verkeerde kant inrijden – de route is immers zuidwaarts gedacht. Maar de fransen doen niet moeilijk.

Op de camping in St Donat worden alle fietsers verwelkomd met een glas water-on-ice, en voor bij de tent een tafeltje en stoelen. Een bijzonder aardige geste! Ook deze camping heeft weer een heerlijk zwembadje.

Vorige Volgende