• jellejan@jjklinkert.nl

Luneville – Brulange

Luneville – Brulange

Zelden ben ik zo blij geweest bij het zien van 1000 kippen als na deze track gefietst te hebben. We startten namelijk ‘s morgens vol goede moed in Luneville en luchten prima in een restaurantje in Chateau ~Salins. Ook vandaag verbaasden we ons weer over de afwezigheid van enige vorm van horeca of middenstand. Lastig, maar we hadden ons gewapend door tevoren broodjes, beleg en drinken in te slaan. 

De hellingen in dit traject leken ons meer omhoog dan omlaag te gaan, misschien ook door het tamelijk trieste weertype: een grijze hemel, net geen regen en veel wind tegen. En misschien ook wel omdat dit alweer het vierde lange traject was. 

Hoe dan ook, na 85 kilometer bleek dat de camping die er volgens de gids in Arriance zou moeten zijn (kleine, natuurcamping) helemaal niet bestond en volgens bewoners ook nooit bestaan had. De dichtstbijzijnde chambre d’hote, die men ons vriendelijke wees, was acht kilometer terug, en weer drie zojuist overwonnen heuvels over, in Brulange. Daar werden we door de boerin en de eerdergenoemde 1000 kippen vriendelijk ontvangen.

Net op tijd waren we er; meteen na ons moesten laatkomers worden afgewezen: vol. Maar wij waren er  en hadden toevallig ook nog genoeg geld bij ons om kamer en eten te betalen – pinnen was er namelijk niet mogelijk. Wat een geluk! De kamers en bedden  waren uitstekend. Het eten vond plaats bij het boerengezin aan tafel en was gezellig, vrolijk en nog erg lekker ook. Zoiets zou je eigenlijk vaker moeten doen.

Vorige Volgende