• jellejan@jjklinkert.nl

Liturgiekoor Video’s

Liturgiekoor Video’s

Hieronder vindt U een aantal video’s van het Liturgiekoor. Sommige dateren van lang geleden, dus de kwaliteit is dan bepaald niet optimaal. Maar in het algemeen geven ze toch best een aardige indruk van het zingen van ons koor.

Kerstvesper 2022. Een oude Engelse traditie: ‘Festival of Carols and Lessons’ nu door Dirk Zwart muzikaal bewerkt en door Sytze de Vries van vertalingen voorzien: Het ‘Festival van Lezingen en Liederen’.

Dit ‘Lied van de grote reis’ is altijd weer een hit voor de kleine kinderen, bij hen bekend als het ‘lied van de duinen’. Enthousiast meezingen, dat doen ze altijd!

Het Kerstoratorium ‘Licht voor de wereld’ werd gecomponeerd door Dirk Zwart bij teksten van Ria Borkent. Fijne pianopartijen begeleidden het Liturgiekoor, samen met een koperkwartet in 2017.

Henny Vrienten schreef voor de Utrechtse studentengemeente een ‘mis’, bij ons bekend als de Vrientenmis, met als echte titel ‘Ruimte waar het licht kan komen’. Wij voerden die uit in 2014, met strijkkwartet, hobo, fluit, piano en flink wat gastzangers.

‘Hij onze God Hij een’ is een compositie van Henri Heuvelmans op teksten van Huub Oosterhuis. Wij voerden het uiten 2008 in de Maranathakerk in Castricum.

Het Kerstoratorium ‘Nieuw Begin’ werd gecomponeerd door Tom Löwenthal bij teksten van Huub Oosterhuis. Vooral de vioolpartij is een prachtige aanvulling op de koorzang van het Liturgiekoor in 2005.

‘Als appelbloesem in de winter’ is een Kerstcantate van Peter Rippen e.a., geschreven door Marijke de Bruine. Liturgiekoor met twee fluiten en piano voerden het in 2004 uit.

Deze opname van de ‘Missa Solemnis’ van Tom Löwenthal op teksten van Huub Oosterhuis dateert uit 1997. Wij zingen hem in de grote St.Bavo in Haarlem, ter gelegenheid van het afscheid van ds. Cees Bijl.

Op deze oude video zingt het Liturgiekoor de a capella Matteus Passie van Willem Vogel.

Dit is echt een oude video: uit 1987! Het Liturgiekoor zingt daarop in de Dorpskerk van Castricum het ‘Kerstcantatorium’ van Willem Vogel. Een charmant klein stuk, met tweefluiten en piano als begeleiding.