• jellejan@jjklinkert.nl

Malaga – Colmenar

Malaga – Colmenar

De route van Malaga naar Colmenar is vanuit Malaga niet moeilijk te vinden. Als je zo’n beetje op je gevoel via de hoofdroute naar het noordoosten fietst, dan  komt de C 345 al snel onder de wielen. 

Vervolgens komt er direct vanaf Malaga een forse klim van ongeveer 0 meter hoogte in Malaga tot plm. 925 meter, en na een kommetje van 4 kilometer klimt het nog even door tot plm. 950 meter, bij de Porte de Leon. Aannemend dat je de dag ervoor of deze dag arriveerde in Malaga, betekent dit dat je meteen flink aan de bak moet.

De weg is trouwens tijdens de klim prima te fietsen: mooi geasfalteerd en met bijzonder weinig auto’s. Ook de omgeving is de moeite waard. Echter let op: bij de afdaling naar Colmenar is het wegdek hier en daar slecht.

Bovenstaand het profiel van de route Malaga – Colmenar. Omdat ik vergat de GPS aan te zetten is het begin punt een kilometer of vijftien na Malaga, maar ga ervan uit dat Malaga op ongeveer 0 meter hoogte ligt. Het eerste hoogtepunt punt van dit stuk is ongeveer 925 meter; het tweede op ongeveer 950 meter.  Daarna volgt – na nog een klimmetje –  een afdaling naar Colmenar op ongeveer 675 meter hoogte. In die afdaling zitten nog twee kleine klimmetjes van een meter of 25.

In Colmenar is het hotel Los Arrieros – bij de ingang van het dorp zie je een bord staan – een prima onderkomen. Wij overnachtten er gedrieën voor 60 euro. In de tijd dat wij er waren (begin mei) waren we bijna de enige gasten, dus reserveren is dan kennelijk niet nodig. Het apart te betalen ontbijt – een voorverpakt cakeje en een koffie – kan je beter niet nemen, want dat is voor een fikse fietstocht (zie profiel Colmenar – Alhama) onvoldoende. Beter is het om de dag ervoor even de supermarkt te bezoeken en zelf ze een degelijk ontbijt bij elkaar te kopen. Het diner in het hotel (ongeveer een tientje) was aardig, maar geen culinair hoogstandje.

Vorige Volgende