• jellejan@jjklinkert.nl

Colmenar – Alhama de G.

Colmenar – Alhama de G.

De route vanaf Colmenar naar Alhama de Granada is opnieuw fraai en gedurende het eerste deel rustig, en leidt over prima geasfalteerde wegen. In plaatsjes onderweg kan je goed op terrasjes zitten en koude cola drinken. Op betrekkelijk korte afstand voor Alhama ligt het hoogste punt op ongeveer 1200 meter (je komt vanaf ongeveer 250): de spectaculaire kloof-achtige doorgang door de rotsen – El Navazzo geheten -waar je bijna twee uur lang naar toe fietst.  

Vanaf Periana zijn er tot na El Navazzo plotseling veel vrachtauto’s op de weg, die zware ladingen stenen over de pas zeulen. Ze gaan vol heen en leeg terug, en rijden soms over de smalle weg alsof ze op de A1 zitten. Desondanks houden ze goed rekening met ons als fietsers; echt aangenaam is het echter niet. 

Het hoogteprofiel laat zien dat ook hier een stevig klimdagje aan de orde is. De schitterende omgeving maakt gelukkig veel goed. In Alhama overnachtten we in hostal San Jose voor 40 euro (maar de bedden waren niet erg goed) en aten op het plein vlakbij. 

Vorige Volgende