• jellejan@jjklinkert.nl

Asbach – Neuburg

Asbach – Neuburg

Vanaf Asbach voert de route eerst nog een stukje naar Donauworth (gewoon de fietsbordjes naar Donauworth volgen), en daar sla je rechtsaf aan de noordkant van de Donau. Daar loopt de befaamde Donau Radweg. Dat schijnt de meest gefietste fietsroute van Duitsland te zijn, maar in deze tweede helft van augustus merken we dat niet. Behalve dan aan de vele bordjes met verwijzingen naar Gasthåuser en eetgelegenheden. 

De route voert helemaal langs de Donau, die echter vaak verborgen ligt achter een dijk. Het is de moeite waard af en toe te stoppen en een blik eroverheen te werpen. Af en toe loopt de Radweg een stukje van de rivier af, met de kennelijke bedoeling ons een dorp of bezienswaardige kerk in te loodsen. De enkele helling in dit vlakke stuk stelt weinig voor, maar toch komen we bij het afdalen nog wel eens een flink puffende senior tegen.

Vlak voorbij Neuburg ligt een prachtige en rustige camping direct aan de Donau. Van daaruit loop je in vijf minuten naar Neuburg. In dit stadje is met name de indrukwekkende burcht zeker een (betaald) bezoek waard. Toen wij er waren hing er in het erg fraaie interieur van de burcht een verrassende tentoonstelling van middeleeuwse meesters.

Vorige Volgende