• jellejan@jjklinkert.nl

Augsburg – Asbach

Augsburg – Asbach

De tocht van Augsburg naar Asbach bij Donauworth voert gedurende de eerste 20 kilometer langs de Lech. Wij maakten de fout de oostkant van de rivier te kiezen. Na enkele kilometers bleek het pad onverhard te worden, vol kuilen en plassen te komen en zich te versmallen tot de breedte van twee fietsbanden. Gedurende twintig kilometers vroegen we ons voortdurend af of we moesten omkeren, maar uiteindelijk kwamen we ter hoogte van Langweid Am Lech weer op een normale asfalt weg.

Ruim voor Donauworth ligt bij Asbach een mooie camping. Vermeld zij dat de camping die ten noordoosten van Donauworth – aan de Donau – op sommige kaarten staat vermeld, niet bestaat. Voor ons betekende dit een vergeefse fietstocht van 40 kilometers. De camping bij Asbach maakte echter veel goed. Ook hier een lekker warm meertje; en op het trekkersgedeelte van de camping staan dakjes met tafels en banken, waar je kunt komen en eten. Vanuit Asbach kan je heel goed Donauworth bezoeken en dat is erg de moeite waard.

Het hoogteverschil op dit traject is zo’ 75 meter. De angstwekkende hellingen in bovenstaand profiel stellen dan ook weinig voor. Het is een mooie rit door een prettig golvend landschap. Het hoogteverschil op dit traject is zo’ 75 meter. De angstwekkende hellingen in bovenstaand profiel stellen dan ook weinig voor. Het is een mooie rit door een prettig golvend landschap.

Vorige Volgende