• jellejan@jjklinkert.nl

Bad Kohlgrub – Rottenbuch

Bad Kohlgrub – Rottenbuch

Een blik op de kaart hierboven maakt duidelijk, dat er kortere verbindingen tussen Bad Kohlgrub en Rottenburg zijn, die de weg die wij gekozen hebben. De reden is dat wij dachten in Peiting een camping te kunnen vinden. Daar bleek echter dat in Rottenburg toch echt de dichtstbijzijnde kampeerplaats lag.

Ondertussen is de door ons gefietste route wel de moeite waard. Het begint met een stuk Bodensee-Konigsee Radweg. Na een mooi stuk, neemt de kwaliteit van het weg af, eerst tot gravel niveau, daarna wordt het vrij grof gravel met grint. Gecombineerd met een langzame stijging is dat lastig fietsen. Op een gegeven moment moet er zelfs een riviertje worden overgestoken – zie de foto hieronder.

Daarna volgt de afslag naar de Romantische Straße. Die is eerst ook gravel-achtig, maar gaat na een paar kilometer over in normaal asfalt. Gelukkig! Spoedig daarna stuiten we op een toeristenconcentratie: talloze bussen en zelfs een aantal collega fietsen. Allen blijken op weg naar een kerk op een heuvel. Onze eerste gedachte was, dat er een begrafenis van een beroemd persoon aan de gang was, gezien de sombere gezichten van de aanwezigen. Maar dat bleek niet zo te zijn: het ging hier om de wereldberoemde Wieskirche, een hoogtepunt in de barok- (ja zelfs roccoco-)bouwkunst.  Je moet er van houden natuurlijk, maar spectaculair was het in elk geval wel.

Vorige Volgende