• jellejan@jjklinkert.nl

Kochel – Bad Kohlgrub

Kochel – Bad Kohlgrub

Het traject van Kochel naar Bad Kohlgrub is aanvankelijk alweer tamelijk vlak. De wegen zijn weer prima te fietsen. Landschappelijk is dit waarschijnlijk het mooiste stuk van deze rondrit: prachtige weilanden met de imponerende Alpen vlakbij.

Het venijn van dit gedeelte zit in de staart: vlak voor Bad Kohlgrub moet er geklommen worden om het dorp in te komen. En na het dorp moet er nog eens een schepje boven op gedaan worden, om de camping te bereiken, die op zowat duizend meter hoogte ligt. En omdat er in deze omgeving weinig keus in campings is,  zit er niets anders op dan de tanden even flink op elkaar te zetten.

Maar het moet gezegd worden: de inspanning loont de moeite. De camping noemt zichzelf “Kurcamping”, wat inhoudt dat je er behalve kamperen ook in de sauna kunt, een modderbad kunt krijgen, en nog een aantal andere gezondheid- en schoonheidbevorderende zaken kunt ondergaan. Dat de campingbazin ons met zelfgebakken brood en cake verwelkomt, hoeft dan ook niet te verbazen. 

Ondertussen in deze Kurcamping wel een  aanrader. Als fietskampeerder krijg je een mooi plaatsje in het ongerepte gras, bijna tussen de koeien. ‘s Morgens is er lekker vers brood, vlakbij zijn goeie restaurants, en je kunt zelf je biertjes uit de koelkast pakken. Het is verder een prachtige wandelomgeving, met allerlei uitgezette routes. De track die naar deze camping voert kan hier downloaden.

Vorige Volgende