• jellejan@jjklinkert.nl

Valreas – Grane

Valreas – Grane

Op dit traject begint het echte mooie zuidfranse fietsen. We rijden de Drome in en dat betekent alweer mooi (en warm) weer, en een prachtig, bergachtig landschap. Je komt door aantrekkelijke dorpjes, de wegen zijn rustig en elk ogenblik heb je weer mooie uitzichten en doorkijkjes in het fraaie berglandschap.

Dit traject wijkt in de laatste twintig kilometer af van de Groene Weg. Wij kenden namelijk in Grane (het eindpunt van ons traject) een heel fraaie camping (Les quatre saizons), met een lekker zwembadje dat uitzicht biedt op de Donjon van het even verderop gelegen Crest. En bovendien wilden we de vrij hoge en steile Pas de Lauzens (uit de Groene Weg) vermijden – ook omdat we die in het verleden al enkele keren gefietst hadden.

Dit traject kent twee colletjes, zoals uit onderstaand schemaatje blijkt. Het eerste ligt tussen Taulignan en La Begude. Het is een prettige klim, gevolgd door een nog prettiger afdaling, die bijna automatisch eindigt op een terrasje in La Bagude-de-Mazenc. Daarna is er nog een colletje op de route naar Grane. Het hele traject is een kleine 50 kilometer, dus bij aankomst is er ruim de tijd om van het eerdergenoemde zwembad te genieten.

Vorige Volgende