• jellejan@jjklinkert.nl

Beaugency – Chateauneuf

Beaugency – Chateauneuf

Het is opnieuw een zeventig-kilometer-dag op dit traject van Beaugency naar Chateauneuf. Dit keer voert de route ons heel veel over prachtige asfaltpaden bovenop de Loire-dijken, zodat je voortdurend een mooi uitzicht over de brede rivierbedding hebt. Het is een dag van heerlijk fietsen op deze manier.

Zo’n beetje halverwege heb je een onvermijdelijke tussenstop: Orléans vraagt om een bezoek. De stad heeft een gezellig centrum, waar je uiteraard lekker kunt lunchen, en daarbij natuurlijk de beroemde kathedraal St.Croix. Het is een imposant bouwwerk met stralende glas-in-lood-ramen waarop het leven van Jeanne d’Arc is afgebeeld. Ook is er een prachtig plafond, ondersteund door ten hemel stijgende pilaren. Wij waren onder de indruk van deze schitterende kathedraal.

Maar dan moet er weer verder worden gefietst, en wel naar Chateauneuf, waar een camping is. Het plaatsje zelf bezit, anders dan de naam suggereert, helemaal geen kasteel. Het heeft wel een aardig centrum met een oude kerk, waar je op je gemak kunt rondkijken.

In Chateauneuf heb je Camping La Maltournée. Deze is wel aardig. We hebben de indruk dat de campings ietsje minder van kwaliteit worden naarmate we meer het eind- (of begin-)punt van de Loire-route naderen.

Vorige Volgende