• jellejan@jjklinkert.nl

Mosnes – Beaugency

Mosnes – Beaugency

Het traject van Mosnes naar Beaugency is ruim 70 kilometer en voert voor een belangrijk deel over mooie paden, maar er zijn hier ook flinke stukken gravel in de route opgenomen. Zoals gezegd: dankzij onze west-oost richting hadden wij hier een flinke wind in de rug – mooi meegenomen. Bij Blois kan je een afslag nemen om het buitengewoon mooie Chateau de Chambort te bezoeken (dat hebben wij overigens niet gedaan). Je ziet op het kaartje hierboven de route naar het kasteel. Neem je die niet, dan volg je een mooi gravelpad langs de Loire. 

De uitzichten over de rivier zijn ook hier weer magnifiek. In het bijzonder vallen ons hier de zeilboten op. Het zijn dwarsgetuigde platbodems, chaland genaamd, ook bekend als gabare. We hadden ze al vaker zien liggen, soms in groepjes, en soms ook kennelijk voor toeristisch gebruik, hier zagen we een mooie nieuwe. 

De camping bij Beaugency  (Camping Municipal Val de Flux) is heel ruim, je hebt er heel veel plaats, en is verder van alle gemakken voorzien. Echter, zoals voor veel campings langs deze route geldt ook voor deze, dat de Wifi voorziening zeer matig is. Er is vaak wel Wifi,maar je moet dan meestal in de buurt van de receptie staan. Een enkele keer moet je apart voor de Wifi betalen, zeer irritant. Verbeterpuntje dus.

Vorige Volgende