• jellejan@jjklinkert.nl

Schokkerhaven – Hasselt

Schokkerhaven – Hasselt

Hasselt

Het Ramsdiep, waar je invaart als je naar Hasselt wilt, is heel lang en heel recht. Aan de ene kant een dijk, aan de andere kant veel riet en wilgen. Gelukkig gaat het na een aantal kilometers over in het Zwarte Meer, dat mooie wijdse uitzichten biedt. Aan het eind daarvan aan stuurboord het Zwarte Water invaren, dan volgt Genemuiden en na nog een aantal mooie bochten doemt Hasselt met zijn kerktoren op.

Vlak voor Hasselt is aan bakboord de invaart van jachthaven de Molenwaard. Daar vinden we een mooi plekje, op wandelafstand van het stadje Hasselt. Later ontdekten we dat je ook aan een mooie steiger aan het Zwarte Water zelf kunt liggen, helemaal vlak bij het stadje. Zie de foto boven.

Hasselt zelf is een leuk stadje om door te wandelen, met allerlei aardige winkeltjes en monumenten. Het bezit zelfs een Herengracht en Brouwersgracht, die op geen enkele manier aan hun Amsterdamse naamgenoten doen denken. Toevallig konden we de kerk bezoeken: een mooi heel oud gebouw, oorspronkelijk wel uit de 12e eeuw; de Beeldenstorm heeft daar als een orkaan huisgehouden, zodat de kerk geheel ontdaan is van alles wat als versiering zou kunnen worden beschouwd. De Reformatie ten top.

Hasselt centrum

Vorige Volgende