• jellejan@jjklinkert.nl

Dronten – Schokkerhaven

Dronten – Schokkerhaven

Schokland

Van Dronten naar Schokkerhaven is geen spectaculair stuk – althans niet als er weinig wind staat. En als er toch wat westenwind is, dan vaar je in de windschaduw van het Groot Slibdepot IJsseloog. Uit ervaring weten we dat het vroeger aardig kon spoken, toen dat slibdepot er nog niet was.

Maar vanaf Dronten moeten we natuurlijk eerst weer een sluis door, dit keer de Kampersluis, 6 meter omhoog, en dan zo’n beetje rechtdoor naar de Marina Schokkerhaven aan de overkant van het Ketelmeer. Daar krijgen we weer een mooi ruime plaats – ruimte is een kenmerk van bijna alle jachthavens aan deze kant van het IJssel- en Markermeer.

Deze jachthaven heeft net zo min als de vorige twee havens winkels in de buurt. Voor boodschappen moet je fietsen naar Nagele, zo’n 5 kilometer het land in. Dat dorp is overigens als geheel een soort museum: een toonbeeld van modern stadsontwerp uit de jaren vijftig, en zo goed als onaangetast. Mooi hoor!

Nog leuker is eigenlijk het ook vijf kilometer verderop gelegen voormalig eiland Schokland. We bezochten het fraaie museum met de interessante geschiedenis en bewonderden zowel het dorpje, als het gehele eiland, per fiets. Erg de moeite waard!

Vorige Volgende