• jellejan@jjklinkert.nl

Lelystad – Dronten

Lelystad – Dronten

Noordersluis bij Lelystad

Gelukkig stond er een bordje bij de sluis bij Lelystad waarin het verval werd gemeld: 6 meter, zodat we ons even konden voorbereiden. Het liep allemaal goed af, al was het wel een beetje gerommel met touwen. Maar dan kan het grote rechtdoorvaren dan ook meteen beginnen.

Eerst het grote kanaal volgen – alle bruggen zijn 6m50 hoog – en dan bij de Lage Vaart bakboord uit. Ander verkeer is er niet of nauwelijks, dus hele stukken kan je net op de stuurautomaat doen, al moet je wel blijven opletten. Langs het water zie je nauwelijks bebouwing of wegen, veel bomen, riet en watervogels, dus een prettig rustgevende omgeving.

Vlak voor Dronten ligt het MEC museum, dat open was toen we er langsvoegen. Dus hebben we aangelegd en de – hoe zal ik het zeggen – opmerkelijke en gigantische verzameling stoommachines, auto’s, oude electronica, speelgoed, kinderwagens en wat niet al, bewonderd. Heel vreemd, maar wel de moeite waard.

Bij Dronten vonden we het mooi geweest; we kregen daar een plaatsje in de jachthaven van de watersportvereniging, die voorzien bleek van alle nodige voorzieningen. De havenmeester noemde zijn haven de ‘gezelligste jachthaven van Flevoland’, maar bij gebrek aan vergelijkingsmateriaal weten we niet of dat waar is. In elk geval lagen we er gerieflijk.

jachthaven Dronten

Vorige Volgende