• jellejan@jjklinkert.nl

de Block van Kuffeler – Lelystad

de Block van Kuffeler – Lelystad

de Batavia

Ons plan om bij de Block van Kuffeler via de sluis Flevoland in de varen binnendoor naar Lelystad, werd verhinderd doordat de sluis defect raakte, net toen wij in de jachthaven lagen. Gelukkig konden wij de alternatieve route buitenom nemen, maar een platbodem van de bruine vloot die een dagje binnen was geweest en weer naar buiten wilde, was minder gelukkig. Die heeft – met een flink gezelschap – minstens vier dagen moeten wachten…

Wij voeren dus buitenom met een windje op de kont lekker naar Lelystad. Daar vonden we al snel de Bataviahaven waar we een prachtige ligplaats kregen aan een van de bijna lege steigers. Hele mooie haven, aardige havenmeesters, prachtige uitzichten vanaf onze boot op rondom liggende veelmasters. En natuurlijk kun je een bezoek brengen aan het vervreemdende outlet-dorp Batavia stad.

Maar vooral een bezoek aan de Bataviawerf met de befaamde replica is aan te raden; een mooi schip met mooie verhalen, en een informatieve omgeving op de werf. Voor kinderen: zelf touwslaan, broodjes bakken op een houtvuur, steltlopen en natuurlijk op de Batavia ronddarren.

de Bataviahaven in Lelystad

Vorige Volgende