• jellejan@jjklinkert.nl

Hellevoetsluis – Vrouwenpolder

Hellevoetsluis – Vrouwenpolder

Op het gevaar af chauvinistisch te lijken, moet ik bekennen dat ik dit traject misschien wel het mooiste van de hele route naar Caen vond. Eerst ga je over de prachtige brug over het Haringvliet met een schitterend uitzicht over het wijde water. Na de brug rijd je het duingebied van Goeree-Overflakkee in. Het zijn mooie fietspaden – sommige wel erg stoffig gravel – en je komt (althans in deze tijd van het jaar, eind augustus) bijna niemand tegen. Af en toe een doorkijkje naar de brede stranden. 

Dan volgt de Grevelingendam, kennelijk een populaire plaats om een camper neer te zetten. Halverwege heb je uitzicht op Port Zélande, een recreatiepark ‘met Franse uitstraling’. Op Schouwen-Duiveland rijd je eerst weer een stuk langs de kust, vanaf Renesse, daarna ga je meer het land in richting Burgh-Haamstede. Daar kun je koffie drinken bij een authentieke bakker met een winkel als een museum. 

Voort gaat het weer nu naar en daarna over de Oosterscheldedam. Het is moeilijk niet onder de indruk te raken van het vernuft van ons Nederlanders (nou ja, van onze waterbouwkundigen) als je de enorme klepmechanismen ziet en het geweld van het water in de diepte. Het is tamelijk druk met fietsers hier, misschien mede dankzij het mooie weer. Maar ongetwijfeld ook vanwege de heerlijke frisse zeelucht en de stilmakende uitzichten.

Bakker in Burg Haamstede

Het is een flinke trap over de Oosterscheldedam – zo’n 12 kilometer – , daarna volgt nog de dam over het voormalige Veerse Gat (nauwelijks als dam te herkennen) maar uiteindelijk geraak je in Vrouwenpolder. Daar vind je al snel Camping Oranjezon, onderdeel van de Roompot Recreatie. Wij kregen daar een plaats voor maar liefst € 38 (zonder wifi), maar daar krijg je dan wel Koos Konijn gratis bij. Het is net een flink dorp, vol met kinderen, honden en auto’s. Na het eten ontdekten we op een kleine honderd meter verderop een heel mooie boerderijcamping, met biologische winkel. Goeie les voor de volgende keer.

Het strand bij Vrouwenpolder

Vorige Volgende