• jellejan@jjklinkert.nl

Vrouwenpolder – Hoeke

Vrouwenpolder – Hoeke

Alweer zo’mooi traject, vol natuur- en stedenschoon! Eerst fiets je vanaf Vrouwenpolder richting Veere, en het is absoluut de moeite waard om dat oude stadje even te bekijken. De haven, de Kampveerse Toren, de oude en immens grote kerk (met de slinger van Foucault), allemaal prachtig. Rechtsaf richting Middelburg, in de oorlog platgegooid, maar fenomenaal herbouwd, vooral het stadhuis. Je kunt daar op de markt lekker koffiedrinken. 

Je fietst dan even door naar Vlissingen en volgt de bordjes richting pontveer naar Breskens.  Je kan constateren dat Walcheren echt een klein gebiedje is, als je op de dijk aan de ene kant staat kun je zowat de dijk aan de andere kant zien. Het is ook het meest toeristische gebied van Zeeland, althans van deze route door Zeeland. Zeker als je de officiële LF1 volgt die helemaal langs de kust gaat: dat is een aaneenschakeling van campings, vakantiehuizen en volgebouwde kuststadjes. 

Vervolgens: leuk, een klein halfuur op een grote boot, waarop zich vreemd genoeg en helaas geen restauratie bevindt. Na aankomst van de boot fiets je naar rechts, over een prachtig pad over de dijk langs de kust. Het kan niet op met de mooie uitzichten over zee en land! Eerst volgt dan Cadzand, waar je uitstekend kunt lunchen in restaurant ‘De hemelse vrede’ in de Mariastraat – wie zou dat nou niet willen? Na een tijdje buigt de weg meer het land in, richting Retranchement en Sluis. Dat laatste plaatsje hebben we uitgebreid bewonderd; een voor ons tot nu toe onbekend pareltje. Fiets je nog even door dan kom je in Hoeke aan de Damsevaart, waar een kleine boerencamping is met de weinig verrassende naam ‘Camping Hoeke’. Ongemerkt ben je dan in Belgie aangeland. Vlakbij zijn drie eetgelegenheden, waarvan er twee bij onze komst gesloten zijn, zodat we noodgedwongen bij de duurste, hotel Noorderlicht, best wel aardig hebben gegeten.

De kerk van Sluis
In het stadhuis van Sluis


Vorige Volgende