• jellejan@jjklinkert.nl

Arnhem – Mehr

Arnhem – Mehr

De afstand van Arnhem naar Mehr is ongeveer 75 kilometer, en volkomen vlak. Het stuk van Arnhem naar de gierpont bij Millingen is zo’n twintig kilometer. Je rijdt daarna grotendeels over de dijk langs de traag stromende Rijn door ‘oneindig laagland’. Sommige mensen vinden dat vervelend, wij vonden het mooi. Een lekker windje in de rug, fietsen maar! 

De camping bij Rees bleek opgeheven (zoals ook in de aanvulling op het routeboekje al werd aangegeven). Bij het kleine plaatsje Mehr was – volgens hetzelfde boekje – een camping bij een kasteel. Dat bleek een terrein vol stacaravans, zonder gelegenheid voor kampeertentjes. Maar de zwaar getatoueerde terreinbaas wees ons toch vriendelijk een overschietend grasveldje bij een meertje aan, waar we de nacht gratis konden doorbrengen.

‘s Avonds kwamen er twee nieuwsgierige jongetjes bij de tent staan, die zich helemaal niet konden voorstellen dat je naar Praag kon fietsen. Een ervaring die iedere Praagfietser zal hebben als hij onderweg zijn reisdoel bekend maakt. “Helemaal naar Praag? Ongelofelijk!” 

Overigens bleken veel uitbaters van restaurants onderweg meteen te weten dat Praag ons reisdoel moest zijn. Kennelijk wordt de route veel gereden – en gaan veel fietsers bij dezelfde gelegenheden zitten.

Vorige Volgende