• jellejan@jjklinkert.nl

Schellbronn – Tübingen

Schellbronn – Tübingen

Op dit traject van 70 kilometer krijg je allereerst ‘s morgens de beloning voor de zware kllim van gistermiddag: een fraaie en snelle afdaling, terug naar het riviertje de Würm. Je passeert het mooie Weil der Stadt (goede Konditorei aanwezig), wilt lunchen in Altdorf (alles dicht, behalve een Dönertent) en daarna rijd je door het natuurpark Schönbuch.

Dat gaat allemaal heel goed tot er in het bos een groot hek op de route staat. Anderen kregen dit open (je schijnt iets te moeten optillen) maar ons lukte dat niet. Terug dus naar de weg, het asfalt alternatief, die juist werd geasfalteerd. Af en toe moesten we vanwege grote asfaltapparaten even het bos in, maar toch konden we de laatste 20 kilometer over een volkomen verlaten brede autoweg dwars door de bossen naar Tübingen afdalen. Wat een luxe. Daar was de camping aan de Neckar makkelijk te vinden. En op die camping behoorlijk wat andere fietskampeerders die richting Rome fietsten.

Centrum Tübingen
Torentje van Hölderlin

Tübingen bleek een mooie en gezelige (studenten)stad, met prachtige gevels , een mooie 15e eeuwse Stiftskirche, en vele gezellige terrasjes. Daar moet je even de tijd voor nemen. Dan kun je trouwens ook nog de toren van Hölderlin zien, op de rechter foto afgebeeld.

Hieronder zie je dat na de afdaling naar het dal van de Worms er een hele lange langzame stijging is, over een mooie weg met kleine heuveltjes. Je merkt langzamerhand dat je al aardig ingefietst bent: sterke benen!

Vorige Volgende