• jellejan@jjklinkert.nl

Roskilde – Kopenhagen

Roskilde – Kopenhagen

De route die op dit kaartje staat is de officiele route nummer 6, maar ik beken meteen dat wij die niet hebben gevolgd. De verleiding om de mooie (in geel aangegeven) Roskildevej te volgen, in een vrijwel rechte lijn van Roskilde naar Kopenhagen, was iets te groot. Het bleek een fijne weg met een lekker fietspad; en dat gecombineerd met windje mee leverde een prima tochtje van ruim 50 kilometer op.

Op de camping 10 kilometer voor Kopenhagen (Camping Absalon)  (met een Aldi vlakbij) werden wij ontvangen door een bijzonder norse dame, die ons toch wel € 30 per nacht in rekening wist te brengen. We kregen echter heel ruime plaats op een enorm, vrijwel leeg tentenveld – dit in tegenstelling tot de caravans en campers, die bijna bovenop elkaar werden geplaatst. Overigens had ook deze camping weer prima kook- en eetvoorzieningen.

In Kopenhagen hebben we een plezierige drie dagen door kunnen brengen. We bezochten o.a.het prachtige Raadhuis met het beroemde uurwerk, enkele kerken, de National Gallery, het Design Museum, het kasteel Christianborg, en kunnen dat allemaal van harte aanraden. Na een fikse wandeling waren we ook bij het beeldje van de kleine zeemeermin, maar dat was zodanig omstuwd door selfieënde Japanners en Chinezen dat we dat maar enigszins verbaasd en teleurgesteld hebben laten zitten. Kopenhagen liet zich verder kennen als een ontspannen stad, met vooral in het centrrum goede voorzieningen voor fietsers. 

Omdat een directe (nacht)treinverbinding van Kopenhagen naar Amsterdam bleek opgeheven, had ik een auto gehuurd bij Europcar, waarmee wij tenslotte in twee plezierige rijdagen naar huis reden; we leverden hem in op de Overtoom in Amsterdam.

Vorige Helemaal terug