• jellejan@jjklinkert.nl

Dordrecht – Schoonhoven -Vianen

Dordrecht – Schoonhoven -Vianen

Op de Noord

Vanaf Dordrecht volgt eerst weer de (tevoren gemelde) oversteek naar de Noord. Deze blijkt wat drukker dan op de heenweg, en we komen weer eens een opmerkelijk varend vaartuig tegen! Zie de video hierboven.

Aan het eind van de Noord gaan we stuurboord uit de Lek op. Wat een mooie brede en heerlijke rustige rivier is dat!

Poort van Schoonhoven

Langzaam glijden de mooie rivierstadjes langs, of eigenlijk glijden wij langs de mooie rivierstadjes. Na een uur of drie, waarbij we, stroomopwaarts varend, wonderlijkerwijs steeds de stroom mee hebben, arriveren we in Schoonhoven. Daar vinden we een klein haventje, vlakbij het stadscentrum gelegen. Alle wat zo’n stadje mooi maakt is er: een poort, een dijk, een kerk. En een aardige winkelstraat. En natuurlijk een mooi museum over het zilverwerk in deze zilverstad.

En ‘s avonds kun je mooi wandelen langs de rivier.

De Lek bij Schoonhoven

De tocht van Schoonhoven naar Vianen is een eenvoudige en rustige rivier-de-Lek-tocht. Er is weinig beroepsvaart, de rivier is breed en we hebben stroomopwaarts nog steeds de stroom mee. Het kan niet op.

Vianen Stadspoort

In Vianen gaan we eerst de sluis door en vinden in de jachthaven van dit dorpje gemakkelijk een plaats. Er liggen heel veel schepen langs de kant, maar er zijn gelukkig ook nog ruime plekken vrij. En Vianen is al net zo’n prettig rivierstadje als het vorige: een poort, een kerk, een dijk en opnieuw een aardige winkelstraat. En ook een weer een (stads)museum, dat bij onze aankomst gesloten was.

Vianen Haven

Vorige Volgende