• jellejan@jjklinkert.nl

Pouilly – Nevers

Pouilly – Nevers

En dan is de laatste dag al weer aangebroken. Na de start van dit 60 kilometer lange traject kom je al snel langs La Charité, een ideale plaats voor een eerste koffiestop. Dus het is zaak hier even van de route af te wijken en dit prachtige plaatsje te bezoeken. Het heeft een gezellig centrum rond een fraai kerkcomplex uit de 11e eeuw, inclusief mooie kloostergang. 

Vervolgens fiets je plezierig door en je komt dan langs de samenvloeiing van de Loire en de Allier. Daar is het punt waar de geheimzinnige schildjes in het wegdek de 0 bereiken en dus ophouden. Kennelijk het eind van de officiele Vélo-route. Op dit punt is alweer een kanaal over de Loire, en eigenlijk biedt dit een nog mooier schouwspel dan de Pont Canal in Briare.

Nevers

Dan is het niet zo ver meer naar Nevers. Het laatste stuk is weer onverhard, maar je komt eigenlijk helemaal vanzelf bij de camping van Nevers. Een typische grote-stads-camping met betrekkelijk kleine plaatsen, en buren die graag gebruik maken van de BBQ en de geluidsinstallatie. 

Je moet jezelf dan zeker tracteren op een bezoek aan Nevers. De stad heeft een mooi centrum met talloze terrassen en statig boven de stad uittorent. Op dit laatste stuik van de route kom je wat meer collega-fietsers tegen. De meesten rijden natuurlijk van het oosten naar het westen, vandaar.

Pont Canal bij Le Ben d’Allier

Vorige Helemaal terug