• jellejan@jjklinkert.nl

Briare – Pouilly

Briare – Pouilly

Het wordt misschien een beetje vervelend, maar ook over dit stuk van ruim 60 kilometer moet weer gemeld worden, dat het bijzonder plezierige fietspaden zijn, waar je steeds over rijdt. De dijken geven een prachtig uitzicht over de Loire, waar we toch maar geen genoeg van kunnen krijgen. 

Halverwege passer je het stadje Belleville, dat hevig ontsierd wordt door enorme torens van de daar aanwezige kerncentrale. Je rijdt er ongeveer een uur naar toe, waarbij ze alsmaar groter en groter worden, maar ben je Beleville gepasseerd dan zie je ze helemaal niet meer, gelukkig. Dit is overigens al de derde kerncentrale die we onderweg zien, kennelijk biedt de Loire het zo gewenste koelwater in overvloed.

Onderweg beginnen in het wegdek kleine koperen schildjes op te vallen. Het blijken bordjes met het logo van de Velo-route te zijn, met een kilometer-aanduiding. We vermoeden dat ze het aantal kilometers tot het startpunt van de route – ze tellen naar beneden – aangeven, maar rekenen snel uit, dat je bij 0 nog niet in Nevers kunt zijn. We zullen zien.

In Poully is een mooie camping (Camping Malaga), met heel veel ruimte, en achter de camping een prettige gelegenheid om in de Loire te zwemmen.

Vorige Volgende