• jellejan@jjklinkert.nl

Trapani – Marinella

Trapani – Marinella

Het stuk van Trapani naar Marinella is behoorlijk vlak en wij hadden nog de wind mee ook. Daarom reden we de bijna honderd kilometer in een prettige, hoge snelheid. De rit is wat betreft landschaps- of stedenschoon weinig fraai. Aanvankelijk, vlak na Trapani, is er een heus fietspad naast de autoweg gemaakt, later rijd je over betrekkelijk rustige landwegen. Het plaatsje Marinella biedt een ruime keuze aan hotels en B&B’s, waarvan we hotel Garzia uitzochten. Tegenover het hotel is een mooi strand, waar je heerlijk kunt zwemmen met uitzicht op – alweer – de Griekse tempels van Selinunte.

Op loopafstand van het hotel in Marinella bevindt zich de ingang van het uitgestrekte archeologische terrein van Selinunte. Een bezoek daaraan is beslist de moeite waard. Er staan niet alleen prachtige tempels, maar er ligt een hele stad, weliswaar in puin, maar het stratenpatroon is nog goed te herkennen, inclusief de sporen die de karren van de bewoners in de stenen maakten.

Zoals gezegd, de rit is behoorlijk vlak; alleen aan het eind moet er wat geklommen worden, wat gezien de afstand dan toch weer tegenvalt. 

Vorige Volgende