• jellejan@jjklinkert.nl

Marinella – San Leone

Marinella – San Leone

Het traject van Marinella naar San Leone (bij Agrigento) is lang (een kleine 110 km) en mede door het voortdurende stijgen en dalen behoorlijk zwaar. Landschappelijk is het mooier dan het vorige traject, al blijven de meeste plaatsjes die je passeert nauwelijks de moeite waard. Wij deden inkopen in Sciacca – was wel aardig.

We eindigden dit traject niet in Agrigento maar in San Leone en vonden in het B&B Villa Rosa een prima onderkomen vlak bij de kust. Het plaatsje San Leone bleek een soort Noordwijk: een boulevard vol pizzatenten en andere restaurants. Best wel aardig, en in de zee kan je lekker zwemmen. In het nabijgelegen Agrigento moet je eigenlijk de Vallee des Temples bekijken, maar wij waren na deze tocht te moe om dit nog te ondernemen. Een echte toerist stapt daar natuurlijk manmoedig overheen. Het schijnt in elk geval de moeite waard te zijn.

Uit bovenstaand grafiekje komt helder naar voren dat dit traject een stevig (en lang) dagje trappen betekent. Het is eigenlijk een voortdurende afwisseling van niet al te hoge klimmen en afdalingen.

Vorige Volgende